Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2014 13:28 - Проблемите в новото поколение
Автор: vvtsvetanova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 444 Коментари: 0 Гласове:
0



 Очевидно е, че всяко следващо поколение се влошава със зависимост към повече материални неща, които всъщност не помагат за интелектуалното развитие на човека. Почти всяко дете на възраст от десет години нагоре притежава така наречен смартфон. Разбира се, с тях може да се забавляваш, теглейки игри и различни приложение към социалните мрежи, но отделяйки времето си предимно за виртуалната мрежа, те забравят за нещо по-важно от това: обучението. А то е най-важното!
Когато дойде време да напусне училище, човека се замисля, че е направил грешка, че не е учил повече, че не е участвал повече в различни мероприятия. За да върви в живота Ви, трябва да се учите  от много малки. Още от първи клас.
Също така, оставяйки смартфоните и компютрите на страна, младежите поставят здаревто си в опасност, като започват да пият и пушат от ранна възраст. Някои от тях даже приемат и по-сериозни наркотици, което пречи на организма да се развие така както по принцип трябва. 
Доста е странно да се разхождате по улиците и да видите десетгодишно дете да пуши... Що за родители има то? Всичко тръгва от това как го отглеждат, как се държат с него, на какво го учат и как го учат. Ако родителите правят грешката да не му обръщат достатъчно внимание или пък да го глезят абсолютно всеки път, когато то поиска нещо, детето ще отрасне с мисълта, че всичко ще му бъде на готово дадено, че няма защо да се труди. 
Също така може да се срещнат и такива деца, които въпреки че не им е обърнато достатъчно внимание, те сами се учат. Учат се от грешките на другите. 
Израза "С какъвто се събереш, такъв ставаш" има огромно значение и не трябва да се игнорира. Ако  детето Ви се събере в комапния с умни деца, такива които обичат да четат или пекарват дните си в игри не на технически предмет, това е хубаво. Много малко деца в наши дни обръщат внимание на нещо, което всъщност има значение и би им помогнало. Но ако то се събере с неправилната компания: пушачи, пияници от ранна възраст и хулигани, това няма да с отрази добре на него и вероятно на бъдещето му. 
Първите седем: важни години, върху което младите изграждат основата на своя характер. Един човек се развива през целия си живот и се учи нон-стоп. Това, което се учи в началото на живота му, както и това което прави, ще остане като навик. Да вземем за пример храненето. Ако от малко то се храни заедно в семейството, здравословно и в определени часове, то това ще стане навик за него. 
Не позволявайте на детето ви да бъде едно от поредните недобре развити, интернет зависими или пък разглезени млади хора. Грижете а тях. Обръщай те им внимание и ги изслушвайте.


Тагове:   поколение,   деца,   смартфони,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vvtsvetanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 9170
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930