Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2014 16:07 - Don't worry, be happy!
Автор: vvtsvetanova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.12.2014 16:11


 Да бъдеш щастлив зависи само и единствено от самия Вас. Вие сами избирате как да реагирате, как да се чувствате, когато се случи нещо. 
Например: Карате се с най-добрия си приятел... Имате няколко версии:
1. Плачете, защото ви е гадно и по този начин ставате доста негативни.
2. Игнорирате караницата и не се интересувате, което може да повлияе лошо на връзката с дадения Ви приятел.
3. Чувствате се гадно, но решавате да поработите по въпроса и да оправите отношенията си, което ще доведе до доста по-добро емоционално и психическо състояние.
Да бъдете щастливи, не означава, че няма да имате нито един проблем. В ежедневието си човек се сблъсква с различни събития, които може да не повлияят благоприятно на настроението му. За това трябва да се оправяте с проблемите си. Игнорирайки, Вие ги карате те да растат. Разбира се, по време на разрешаване на някои проблеми, може да има караници, може да се чувствате несигурни в себе си, може да Ви се иде да заплачете, но трябва да бъдете решителни. Вече поели крачката към нещо по-добро, се придържайте към целта да премахнете негативните мисли от глава си, а именно - проблемите. 
Не лъжете... Ако се страхувате, че някой ще Ви се разсърди за нещо, кажете му какво е станало, защо сте го направили и кажете доста рядко срещаната в наши дни дума: "Извинявай!" Нещата ще се оправят. Разбира се, човека, с когото сте бил искрен може и да Ви се разсърди, но не смятате ли, че е по-добре да знае истината, отколкото приятелството Ви да се гради на лъжа... Ако сте честни, нещата ще се оправят, но ще отнеме повече време. 
Помнете... За всичко хубаво трябва да се чака!
Също така изслушвайте хората. Ако не знаете да давате съвети, просто слушайте. Това е достатъчно за човек в нужда: някой да му обрща внимание и да се интересува от проблемите му... Всеки, който има проблем, се чувства самотен, ако няма на кого да го сподели. А ако можете да давате хубави съвети, още по-добре и за вас, и за човека в нужда.
Проявете разбиране: Винаги в неприятна ситуация се опитвайте да погледнете на нещата от гледната точка на другия. Може да се окаже доста по-сложно, отколкото Вие си мислите.
Бъдете добри. Въпреки че може да не сте в добро настроение, това не значи, че трябва да си го изкарвате на околните. Не се очаква от Вас да подскачате от радост през цялото време, но недейте и да сте груби към някой, защото този някой може да откликне с нещо лошо и настроението Ви ще се влоши много повече.
Също така помнете и следното... Щастието не е цел в живота... Щастието е начин на живот!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vvtsvetanova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 9168
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930